Після введення нового закону про розмитнення виникли нові проблеми. На митницях застрягли сотні євроблях, процес чомусь затягується.

Дуже часто причиною затягнутих термінів при митному оформленні автомобіля на єврономерах стає відсутність у власника попередньої митної декларації, пише Автотема з посиланням на businessua.com.

Як повідомила співробітниця Митниці Олена Мошинська, станом на 18 грудня через відсутність необхідних документів у пунктах пропуску стояли 230 транспортних засобів (з них більше тижня – 44). Декларацію мають подавати громадняи, які вїжджають до України.

“Громадянин, який в’їжджає в Україну і планує оформити цей автомобіль у вільний обіг, повинен спочатку подати попередню митну декларацію, резервуються кошти і тільки після цього його пропустять з пункту пропуску в митницю призначення. Якщо попередня митна декларація не оформлена, то громадянин повинен стояти і чекати. Для тих транспортних засобів, які вже знаходяться в Україні в режимі тимчасового ввезення або транзиту, ПД не подається, оскільки необхідно відразу подавати декларацію в режим імпорту”, – пояснила Мошинська.

Для оформлення транспортнх засобів, потрібно зібрати необхідні довкументи, для отримання деяких з них потрібно їхати до країни, де зареєстрований автомобіль. Також авто потрібно зняти з реєстрації.