При незаконному будівництві Кримського моста проектувальники опустили автомобільну дорогу до рівня води. Так її буде заливати при штормі. Про це в інтерв’ю «Обозревателю» розповів старший науковий співробітник Інституту водних проблем Російської академії наук, гірничий інженер-гідрогеолог Юрій Медовар, пише Автотема.

Такий висновок він зробив після детального вивчення структури мосту, який з’єднує окупований Крим та Краснодарський край.

«Тут є дуже цікавий момент, я уважно подивився структуру цього мосту, і те, що проектувальники, по-французьки, м*даки — це зрозуміло, вони опустили автомобільну дорогу практично до рівня води, її просто буде заливати хвилями при штормі, це взагалі караул», — заявив Медовар.

Він також зазначив, що при будівництві моста поставили занадто багато опор, на яких лежить полотно.

«Через те, що вони дуже часто стоять, змінився водний обмін між Азовським і Чорним морями, від цього гинуть рідкісні червонокнижні дельфіни, які живуть тільки в Азовському морі. Що ще вийшло — прохід для суден дуже низький, його потрібно було підняти, але зрозуміло, що там все робилося для того, щоб не пропускати українські суду в Азовське море», — пояснив інженер.

Медовар також наголосив, що при сильній течії через зменшення ширини потоку збільшиться навантаження на основні опори.

«Ще один момент, що за сильної течії вони приблизно в два рази зменшили широту потоку, тим самим збільшивши швидкість течії, яка припадає саме на основні опори. Це означає, що буде збільшено винесення з-під опор мулів, напівтвердих глин та іншого, що серйозно впливає на стійкість цих опор», — зазначив експерт.

Нагадаємо, Росія почала будувати Керченський міст у квітні 2015 року, 15 травня 2018-го відбулося відкриття автодорожньої частини споруди, яка з’єднала російський Краснодарський край з Кримом.