Верховна Рада 12 листопада проголосувала за закони №8487 та №8488. Вони здешевили ввезення на територію України нових та вживаних автомобілів. Приводом стали протести «євробляхарів» під парламентом. 25 листопада закони набули чинності, пише Автотема зпосиланням на Газету.

Перший зробив дешевшим розмитнення вживаних іномарок. Базову ставку акцизу знизили до 50 євро на бензинові та до 75 — на дизельні авто. Дозволили ввозити їх будь-­якого віку. Встановили пільговий період для розмитнення машин з європейською реєстрацією. Протягом 30 днів після набуття чинності закону водії матимуть 50-відсоткову знижку. Протягом наступних 90 днів — 25%. Після цього зможуть розмитнити авто без штрафів ще 90 днів.

Закон №8488 передбачає жорсткіший контроль за машинами на єврономерах. Перевищення дозволеного терміну обійдеться штрафом від 8,5 тис. грн до 170 тис.

За місяць розмитнили трохи більше 2,8 тис. «євроблях» на 19 митницях. До бюджету надійшло 187,1 млн грн.

— Розмитнення загальмувало, бо не всі водії мали право власності на автомобіль. Пошуки власника й оформлення документів сповільнило процес. Крім того, на митниці визначали митну вартість за каталогами. Виникали ситуації, коли авто купили за 500 євро, а оцінювали в 3 тисячі євро. Кабмін прийняв постанову і тепер митники повинні керуватися вартістю, зазначеною в документах, які подає водій, — каже 42-річний Олег Омельницький, директор компанії «Автоконсалтинг». — Пік розмитнення буде в січні-лютому, коли ще діятимуть пільги. Та встигнуть не всі. Хтось не має коштів, хтось не знайде власника для оформлення документів. Багато «євроблях» здадуть на запчастини.