Це загальнодержавна автоматична система відеофіксації порушення

На початку 2019 року на українських дорогах має запрацювати нова система автоматичної фото – і відеофіксації порушень правил дорожнього руху. Але для повноцінної роботи не вистачає ще деяких ухвал уряду.

Про це повідомив глава Національної поліції України Сергій Князєв.

“Думаю, що в першому кварталі 2019 року ми відзвітуємо про запуск пілотних проектів, а до кінця півріччя фото – і відеофіксація запрацює по всій країні”, – повідомив Князєв в грудні 2018-го.

Мова йде про встановлення спеціальних камер в місцях концентрації аварій – на перехрестях, світлофорах і розподільних смугах. Це загальнодержавна автоматична система відеофіксації порушення, дані про порушення зберігатимуться в базі і на основі них суд прийматиме рішення про стягнення з водіїв штрафів.

Система камер буде фіксувати порушення на дорогах в автоматичному режимі. Потім фото – або відеодоказ порушення буде відправлятися загальний центр обробки даних МВС та Національної поліції, де обіцяють використовувати захищені канали зв’язку для передачі цих даних.

Спеціальні оператори, які займатимуться перевіркою дани з реєстраторів, будуть визначати власника транспортного засобу.

Повідомлення про порушення надходитмуть у вигляді листів через “Укрпошту”. Такі “листи щастя” отримають ті, хто є зареєстрованим власником транспортного засобу, стосовно якого було зафіксовано порушення.

У той же час власники автомобілів зможуть реєструватися в спеціальному електронному кабінеті і внести інформацію про фактичне відповідальному користувача машини, щоб листи про порушення ПДР спрямовувалися саме йому.

Подібним чиноv за допомогою камер також планують у містах фіксуати порушників паркування.