Аукціон на купівлю автомобілів працівники Міністерства екології та природних ресурсів України провели лише з другої спроби, пише Експрес-онлайн.

Перший конкурс оголосили у вересні минулого року на офіційному сайті ProZorro. Та його відмінили через невідповідність пропозицій учасників, які зголосилися на торги, пише Автотема з посиланням на Експрес.

Під час другого тендеру замовник чітко описав технічні вимоги до «спеціалізованих транспортних засобів для служби державної охорони установ природно-заповідного фонду Мінприроди». На стільки чітко, що навіть вказав конкретну марку машин: Renault Duster. Додавши звісно при цьому, що може бути і «еквівалент».

Рік випуску автомобілів має бути не раніше 2018 року. Колір кузову: металік. Крім того на кожному авто має бути наклейка «Служба державної охорони природно-заповідного фонду» і на момент передачі автомобілів замовнику вони повинні бути заправлені пальним до відмітки «повний бак».

На конкурс (як і у першому випадку) подалися лише дві фірми. Очікувану вартість закупівлі оцінили у 13 мільйонів 960 тисяч. Один із учасників взагалі не знизив свою пропозицію. А другий оцінив свій товар лише на 10 тисяч менше від очікуваної оцінки.

Тож 26 грудня угоду підписали із ТОВ «Автомобільний центр Голосіївський», якому заплатять за оновлення автопарку Мінприроди 13 мільйонів 950 тисяч гривень. Вартість однієї автівки — 697 тисяч 500 гривень.