У великих містах нерідко можна побачити авто, припарковане на тротуарі, зупинці громадського транспорту, ба навіть гірше – на зеленому газоні. Міліція надто часто просто закриває очі на такі порушення. У таких умовах боротьба з автомобільним хамством стає відповідальністю кожного з нас.

«Якщо хтось припаркувався так, що «ані проїхати, ані пройти”, потрібно створювати з цього резонанс, робити зауваження, а якщо не доходить – клеїти на лобове скло наклейки з текстом на кшталт «Паркуюсь на зупинці! Працюю маршрутним транспортом!» Повірте, практично всі, кому я погрожував наклеїти таку наліпку, переїжджали на інше місце”, – розповів активіст руху «За європейське водіння та паркування” Костянтин Андріюк в ефірі «Ранку у Великому Місті”.

Він упевнений: основа проблеми – у байдужості людей. Адже вони не підходять до порушників і не змушують їх перепаковуватися.

«Я дуже чекаю, коли запрацює реформа МВС. Один єдиний закон може докорінно змінити ситуацію в нашому дорожньому русі і суттєво наблизити нас до Європи. Це закон, згідно з яким міліції і представникам спеціальних служб можна фотографувати порушника і штрафувати його без водія”, – зазначив активіст.

За його словами, проблема з парковками в Києві дійсно є, але якщо людина готова пройти 200 метрів, вона обов’язково знайде паркомісце.

document.write(«»);