Працівники Кременчуцького автозаводу презентували і передали нашим військовим нове повнопривідне шасі КрАЗ-7634НЕ колісної формули 8х8 (на знімку). Йдеться про всюдихід вантажопідйомністю 27 тонн, пише Автотема з посиланням на Голос.

Це дозволяє змонтувати на ньому важке спецобладнання, що доставлятиметься на позиції навіть в умовах бездоріжжя. Водночас двигун потужністю 460 кінських сил, автоматична коробка передач та вдосконалена трансмісія забезпечують високі тягово-динамічні характеристики вантажівки. Кременчуцькі автомобілебудівники також повністю виконали вимоги замовника стосовно поліпшення системи відведення вихлопних газів та модернізації баків для пального.

Зрештою специфіка експлуатації згаданого транспортного засобу військовими враховувалася конструкторами постійно. Вони дбали не лише про підвищену прохідність шасі, в якому всі мости — ведучі. Компонування за схемою «кабіна над двигуном» та рульовий механізм інтегрального типу додають машині маневреності. А низька «посадка» кабіни дозволяє монтувати згадане спецобладнання просто над її дахом. Натомість широке лобове скло забезпечує належний огляд місцевості. Все те покликане сприяти максимально ефективному виконанню бойових завдань.