На щорічній виставці споживчої електроніки CES 2019 Лас-Вегасі компанія Toyota за допомогою відеоролика і 3D-анімації представила новий комплекс систем безпеки Guardian. Відповідне відео опубліковано в YouTube.

Прототип TRI-P4 був побудований на базі флагманського седана LS нового покоління. Саме його оснастили новим комплексом систем безпеки. Це один з трьох автомобілів, які брали участь в інсценованій на автомагістралі в США аварії, пише Автотема з посиланням на ТМ.

За словами виробників, в першу чергу Guardian призначений для виявлення і запобігання можливих аварій. Система може працювати з водієм-чоловіком і з автономною системою керування, однак, як стверджують автори проекту, новинка підвищить продуктивність людей за кермом, але не замінить їх.

Водієві необхідно постійно контролювати автомобіль. Система здатна передбачити і ідентифікувати наступний інцидент, а також скорегувати «поведінку» машини, але тільки після того, як людина введе відповідні дані.

При розробці Guardian фахівці врахували дані про роботу «автопілота» сучасних винищувачів, які стабілізують літак і утримують його в межах певного діапазону безпеки, аналізуючи інформацію тисячі разів в секунду.