З кожним днем ​​в країні з’являється все більше водіїв, які вирішують покрити автомобільні номери своєї машини звичайним лаком для волосся, пише Автотема з посиланням на ТМ.

На думку водіїв, цей спосіб є своєрідним народним засобом проти встановлених в містах камер фото-відеофіксації. У той час, як одні водії старанно покривають свої номери, інші не можуть повірити в те, що такий банальний спосіб може допомогти протистояти сучасним системам спостереження.

Розбираючись у ситуації, один з вітчизняних автолюбителів дізнався, що спосіб був придуманий в Європі. Лак для волосся використовувався в якості своєрідного світловідбивача. При цьому водії запевняють, що великий ефект мав косметичний засіб з блискітками.

Продовжуючи дослідження, водій зміг з’ясувати, що на сьогоднішній день спосіб є безглуздим. Сучасні камери дорожнього руху розвиваються відповідно до світового прогресу, тому розраховувати на те, що їх вдасться обдурити таким способом просто нерозумно.

Спеціаліст з дорожніх знаків підтвердив той факт, що спосіб є недійсним. Саме тому, автолюбителю залишилося тільки засмутити водіїв, які продовжують поливати свої номери лаком для волосся.