У світлі останніх подій, почали ходити чутки, що через черги на митницях, період пільгової розмитнення можуть продовжити, пише Автотема з посиланням на «Хвилю«.

Відомо, що певні нардепи вже заявили, що ініціюватимуть продовження пільгового періоду розмитнення автомобілів з європейською реєстрацією.

Варто відзначити, що за данними ДФС на кінець минулого тижня платежі за розмитнення автомобілів склали понад 1,6 млрд гривень.

Крім того у відомстві зазначили, що кількість розмитнених автомобілів перевалила вже за 25 тисяч. Проте процес легалізації йде повним ходом та з динамікою близько 500 авто на добу. Проте за думкою експертів всі бажаючі все ж не встигнуть розмитнити свої автомобілі.

Найбільш активно відбувається оформлення транспортних засобів в Києві — більше 5,4 тис. авто, Волинській — майже 4 тис. авто, і Чернівецькій — майже 3 тис. авто, областях.

Разом з тим варто відзначити, що укранцям пояснили, як цілком законно їздити на нерозмитнених авто. Проте ці схеми вимагають також чимало коштів, часу та терпіння.
У власників «евроблях», після того, як набули чинності нові закони про розмитнення, є як мінімум два способи для того, щоб не платити мита.

По-перше, автівку іноземною реєстрацією можна зареєструвати в Україні на офіційне представництво будь-якої іноземної фірми. Щоправда швидко зробити це не вийде, знадобиться кілька місяців. Крім того, потрібно зібрати чималу купу різних документів і як мінімум 3 000 доларів. У цьому випадку авто на єврономерах потрібно буде щорічно переоформляти.

По-друге, авто з єврономерами можна поставити на консульський облік в країні, де вона зареєстрована. Тут часу потріб не не так багато, втім також доведеться «покрутитися». Правда, в цьому випадку грошові витрати будуть менші, ніж оформляти «евробляху» на представництво іноземної фірми. Зрештою поставити «євробляху» на консульський облік в іншій країні, зможе тільки той, хто там постійно проживає, має офіційну роботу і т. д.

Як бачите, у власників машин з іноземною реєстрацією навіть після прийняття законів про розмитнення залишилися «лазівки», щоб не платити мита. Однак усі бажаючі ними скористатися не зможуть.