Багато водіїв задаються питанням, як саме визначити оптимальний тиск в шинах, як підтримувати значення в різні пори року, на що саме впливає цей показник і так далі, пише Автотема з посиланням на Автовод.

Найчастіше питання виникають по одній простій причині, водії не приділяють цьому питанню належну увагу, покладаючись на працівників шиномонтажу. Насправді цей показник є важливим і безпосередньо впливає на зчеплення коліс з дорогою, і відповідно на витрату палива.

Недостатньо накачані колеса є більш плоскими, що призводить до їх деформації. Більш того, фактор впливає на поведінку автомобіля на дорозі, і на поворотах. З усього вищесказаного можна зробити висновок, що безпека так само залежить від тиску в шинах. При цьому перекаченние колеса роблять їзду більш жорсткою і гучної. Автомобіль більш чуйно зауважує нерівності і виникають перешкоди.

Кожен водій повинен приділяти цього моменту особливу увагу. Навіть при використанні послуг фахівців шиномонтажу важливо самостійно перевіряти тиск в шинах, і якщо потрібно змінювати його. Номінальні параметри тиску є індивідуальними і прописуються до технічному паспорті кожної машини.