Учені з Нідерландів придумали новий спосіб як розвантажити дороги і збільшити надходження до бюджету, пише auto.mail.ru.

Затори – це проблема, з якою борються не тільки країни, які розвиваються, але й вже розвинені. До того ж, кожна держава вирішує це питання по-своєму: десь є обмеження на в’їзд в міста в залежності від цифр на номерних знаках, десь встановлений високий транспортний податок, а десь – платний в’їзд у центр міст.

Ще один незвичний спосіб зменшити потік автомобілів на дорогах придумали в Нідерландах. Як повідомляє портал Dutch News, там запропонували зробити платними взагалі всі дороги в країні. Щоправда, не постійно, а лише в години пік. Як сказано в дослідженні аналітичного агентства CPB і агентства з оцінки стану навколишнього середовища PBL, стягування плати з автомобілістів в години пік, в розмірі 11 євроцентів за кожен кілометр шляху, дозволить не лише суттєво розвантажити дороги, але й принести дохід у бюджет. До того ж, незалежно від темпів економічного зростання.

Щоправда, в цього методу є й недоліки. Перш за все, дане рішення буде дуже важко реалізувати на практиці. Крім того, воно може заплутати автомобілістів. Є й альтернативні варіанти – ввести плату в розмірі 5 євроцентів за користування дорогами в найбільш завантажених регіонах країн, або 7 євроцентів за користування всіма дорогами, незалежно від часу. Але й ці способи мають свої недоліки. Перший метод буде ефективний тільки в тому випадку, якщо економіка країни знаходиться на підйомі, а в другому випадку користування автомобілями скоротиться на 15%, що сильно вдарить по доходах в бюджет.

document.write(«»);