Компанія Skoda оприлюднила перший тизер нового компактного SUV, який за попередніми даними отримає ім’я Skoda Kosmiq і стане найбільш компактним представником SUV-сімейства чеського бренду, пише Автотема з посиланням на ТМ.

Виходячи із запропонованого зображення, новинка зберегла основні риси концепту Skoda Vision X, в першу чергу, двоярусну оптику з тонкими лініями ходових вогнів над основною світлотехнікою. В цілому ж, SUV має впізнавану корпоративну стилістику екстер’єру.

Модель створена на базі модульного шасі MQB і, по завіряннях Skoda, при довжині кузова в 4250 мм забезпечить один з найбільш містких салонів серед представників свого класу.

https://youtu.be/CPgw1EIB1sY

З технічної точки зору автомобіль буде практично повністю повторювати Volkswagen T-Roc, в тому числі по набору доступних силових агрегатів, що дозволить знизити вартість автомобіля, зробивши його більш доступним і зручним в обслуговуванні та постачанні запчастинами.

Очікується, що новий кросовер в серійному виконанні буде представлений на початку березня під час Женевського автосалону, а продажі повинні стартувати ближче до середини року. Чи з’явиться Skoda Kosmiq на нашому ринку – поки достеменно не відомо.