В Україні шахраї придумали нові схеми обману власників «євроблях», граючи на їх страхах перед дорогим розмитненням і великими штрафами за їзду на іноземних номерах понад дозволеного терміну, пише Автотема з посиланням на Autonews.

У соцмережах і на інших сайтах останнім часом стали у великій кількості з’являтися пропозиції поставити «євробляхи» на облік за нижчими цінами, ніж на митниці. Ці пропозиції викликають великий інтерес в українських власників «євроблях». Їх навіть не бентежить, що часто пропозиція відкрито носить кримінальний характер. Наприклад, шахраї обіцяють зробити з авто з іноземною реєстрацією «двійника» такого ж українського авто, поставивши на нього такі ж номерні знаки. Іноді навіть пропонують «справжній» техпаспорт.

Бажання заощадити у деяких євробляхерах таке велике, що вони з радістю погоджуються з пропозицією шахраїв. В результаті вони ризикують не лише втратити автомобіля, але і потрапити під суд.

Власникам «євроблях» для того, щоб їх легалізувати в Україні, доводиться шукати справжніх зарубіжних власників, що теж не дуже проста справа. До того ж, за це теж треба платити, як і за подальше розмитнення. У підсумку в нашій країні вартість «євроблях» за останні місяці сильно впала. Зараз нормальну «євробляху» можна купити навіть за 400-500 доларів. Правда, що з нею робити потім – не дуже зрозуміло.