За добу, 23 січня, українські митники оформили рекордну кількість автомобілів з єврономерами. Про це повідомляє прес-центр Державної фіскальної служби України в Facebook, пише Автотема з посиланням на MMR.

«За минулу добу оформлено рекордну кількість автомобілів з єврономерами – 2,7 тис.», – йдеться в повідомленні.

Пільговий період (за півціни) закінчується 22 лютого.

“Так, протягом минулої доби, 22 січня було здійснено митне оформлення 2,7 тис. автомобілів з єврономерами. За них власники сплатили 170,5 млн грн. платежів.
Загалом з 25 листопада 2018 року по 22 січня 2019 року (включно) було оформлено майже 44 тис. автомобілів з єврономерами. Це автівки, які були ввезені на митну територію України з 1 січня 2015 року до набрання чинності нових правил ввезення таких автомобілів та перебувають у митних режимах тимчасового ввезення або транзиту. За ці транспортні засоби було сплачено майже 2,8 млрд грн.”, – повідомили цифри в ДФС.

Як і в більшості випадків, коли для оформлення відводиться певний термін, «виникають» хитруни, які пропонують допомогти з процедурою. Легалізація автомобілів на єврономерах пов’язана з чергами, тому фіксуються випадки «роботи» шахраїв, що оформляють машини в бусиках, видаючи при цьому документи від неіснуючих вже митних інстанцій.

https://www.facebook.com/SFSofUkraine/posts/2314516401915670