Незважаючи на те, що в Україні всіляко намагаються викорінити корупцію, українські автомобілісти неодноразово стикаються з хабарами співробітникам ДАІ.

Про те, як легко підловити недбайливого співробітника державтоінспекції, розповів політолог Олександр Палій. Виявляється, варто просто запам’ятати номер «брудної” купюри.

«У наших ДАІшників бланк протоколу складається з чотирьох сторінок. Це спеціально зроблено для того, щоб людина сідала поруч з інспектором в його машину і нудно відповідала на запитання.

Треба зробити цей протокол на сторінку, щоб його можна було заповнити за хвилину на капоті автомобіля. Адже мільйони гривень витрачають щорічно на такі бланки.

При цьому міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і його підлеглі рапортують про успішну боротьбу з корупцією, показуючи затримання великих хабарників. А цю боротьбу слід починати з дрібних кроків, щоб виключити корупцію на низькому рівні.

Ось у Польщі дорожні поліцейські не ходять з паперовими грошима, носять в кишенях тільки монети. Бо людина, яка знає номер купюри, може зателефонувати за спеціальним номером і сказати, що ці гроші у нього вимагав правоохоронець. Такого поліцейського відразу заарештовують і саджають на 5-7 років «, – заявив Палій.

Нагадаємо, нещодавно в ДАІ заборонили садити водіїв у службові авто для складання протоколів.

document.write(«»);