Закарпатський журналіст Віталій Глагола розповів на своїй сторінці у Фейсбук один з способів зняття з обліку авто словацької реєстрації. Про цей спосіб йому розповів представник словацької поліції.

Спочатку Віталій Глагола пояснює, що при розмитненні авто через брокера потрібно лишити у себе словацькі номери, які потім треба буде віддати у словацьку поліцію, пише Автотема з посиланням на Mukachevo.net.

«Отже, по порядку. Ви можете можете розмитнити авто через брокера без виїзду за кордон, якщо ви власник автомобілю (або ця людина громадянин України). Купчу ви можете надрукувати із Інтернету і завірити у консульстві Словаччини в Ужгороді. Після цього ви звертаєтесь до митного брокера, який розмитнить вам автомобіль і ви зможете спокійно поставити його на українські номери. При реєстрації авто у сервісному центрі МВС словацькі номерні знаки не віддаєте, бо вам буде потрібно їх віддати у Словацьку поліцію», — пише Віталій Глагола.

Далі можна їхати знімати авто з обліку у Словаччині.

«Після того, як ви розмитнили автомобіль і поставили його на облік у Сервісному центрі МВС можете їхати знімати авто з обліку у Словаччині. Для цього візьміть свій новий український техпаспорт, словацькі номерні знаки зігніть посередині, аби вони втратили форму і їдете в зручний час в словацьке місто, де прописане авто. Можна навіть на розмитненому автомобілі», — додає Глагола.

Далі всю процедуру журналіст описує так:

«Ці процедури може робити ВЛАСНИК авто, що вписаний в техпаспорт. ДЕРЖІТЕЛЯ для цих процедур не потрібно. Передайте номерні знаки автомобіля з транспортного засобу 2шт і подайте словацький техпаспорти з транспортного засобу з новим реєстраційним номером. А також заяву (Treba vypisat jednu ziadost) її бланк є у словацькій поліції. Вартість цієї послуги €5. Ви економите на виготовленні KO (kontroly originality) €100-170 та платі за зняття з обліку (жовті транзитні номерні знаки Словацької Республіки) — €66. Це усе відповідає словацькому Закону Zakon c. 8/2009 O cestnej premavke adovanie vozidiel z evidencie

Віталій Глагола стверджує, що все це не суперечить закону та додає посилання на сам закон.