Укравтодор” капітально відремонтує трасу Н-14 Кропивницький-Миколаїв, яку українські водії вважають однією з найбільш проблемних у країні.

Про плани відомства на найближчі роки розповів в ефірі ObozTV глава “Укравтодору” Славомир Новак. За його словами, пріоритетом буде з’єднувати обласні центри нормальними транспортними коридорами.

“У Кіровоградській області завдяки ремонтам 2018-го і нинішнього року, ми спрямуємо 500 млн грн на ремонт цієї дороги, вона буде в цьому році повністю відремонтована до кордону з Миколаївською областю. На південь від кордону до Миколаєва починаємо в цьому році ремонтувати дорогу, там також має бути забезпечено 500 млн грн. Від кордону до Миколаєва буде бетонна дорога, це буде нове будівництво. Там дороги взагалі немає, це колись була дорога. Будемо будувати наново”, – розповів він.

За словами Новака, зараз дорожники починають найбільш зруйновану ділянку від кордону області в бік Миколаєва – крок за кроком.

“Гарантія буде 10 років, це капітальний ремонт. Тендери проведені, підписані договори. Підрядник готовий виходити на майданчик, як тільки погода дозволить”, – зазначив чиновник.

Раніше керівник “Укравтодору” заявляв, що в оновленої дороги в Миколаївській області покриття буде бетонним. За словами Новака, він вважає найбільш перспективним в Україні використання цементобетонних покриттів на дорогах з високою інтенсивністю руху великовагового транспорту, особливо на півдні країни.