Львівський бронетанковий завод розпочав виробництво нової броньованої ремонтно-експлуатаційної машини “Лев” та пожежного танку. Перші їхні зразки увійшли до проекту державного замовлення на 2019 рік, пише Автотема з посиланням на Голос.

Підприємство підписало контрактів з Міністерством оборони та іноземними замовниками майже на мільярд гривень. Як вважає директор бронетанкового заводу Віктор Андрощук, це дасть змогу на 100 % заповнити виробничі потужності.

Розробку експлуатаційної машини “Лев” розпочали з власної ініціативи і за рахунок обігових коштів підприємства. Вона призначена для евакуації пошкодженої військової техніки в умовах бойових дій. Може перевозити вантажі масою до 100 тонн. Вантажопідйомність крана – до 12 тонн. Оснащення цієї машини дає змогу виконувати ремонті роботи в бойових умовах.

Пожежний танк оснащений цистерною місткістю до 20 тонн і може гасити вогонь на відстані до 100 метрів. Броня захищає екіпаж від ураження боєприпасами. У кабіні встановлена фільтровентиляційна установка, завдяки якій можна знижувати температуру.

Пожежний танк уже пройшов випробування і добре себе зарекомендував у Калинівці на ліквідації складної пожежі.

На виробництві нової техніки задіяні висококваліфіковані фахівці, заробітна плата яких становить приблизно 20 тис. грн.