Компанія Skoda представила перші зображення електричного концепту Vision iV, дебют якого запланований на Женевський автосалон у березні 2019 року. Серійне виробництво моделі почнеться 2020 року, повідомляє прес-служба Skoda, пише Автотема з посиланням на ТСН.

На знімках видно, що концепт отримає агресивну зовнішність. Спереду на авто помітна діодна лінія, яка об'єднує оптику. За словами дизайнера Skoda, «лезо, що світиться, на носі» буде характерною ознакою електрокарів марки.

Автівка побудована на MEB-платформі, як і низка інших електромобілів марки Volkswagen. Найближчим «родичом» авто стане кроссовер ID Crozz. Крім того, споріднені моделі зявляться у марок Seat та Audi.

За попередными даними, електрокар отримає два мотори загальною потужністю у 306 к. с. Заряду акумулятора автівці вистачить, щоб проїхати до 400 кілометрів на одному заряді. Таку ж дальність поїздки обіцяє Renault для обновленої моделі Zoe. Враховуючи, що французька серійна модель дебютує 2019-го, то обіцянки чеської компанії не надто вражають.

Варто нагадати, що 2019 року компанія Skoda випустить плагін-гібридну версію моделі Superb, а також повністю електричний варіант компактного Citigo.

Раніше згадувалось, що Skoda вкладе 2 млрд євро в електрокари і зарядки. Компанія уже встановила більш 300 точок зарядки, зокрема понад 220 зарядних пристроїв змінного струму та 80 зарядних пристроїв постійного струму. Skoda також планує співпрацю з постачальником енергії SKO-Energo, щоб розширити їхню зарядну інфраструктуру за межі власного заводу.