Станом на 14 лютого в Україні розмитнили уже 161 тисячу автівок на єврономерах, які принесли до бюджету 10,1 млрд гривень.

Кількість охочих отримати українські номера відчутно зросла із наближенням фіналу пільгового періоду перереєстрації, повідомляє Автотема з посиланням на ДФС України.

Варто зазначити, що серед них було розмитнено 101,5 тисячі машин, які були ввезені до набуття чинності нових законів та перебували на території країни у режимі транзиту чи тимчасового ввезення. За їхнє розмитнення власники сплатили близько 6,3 млрд гривень.

Разом з тим саме «євроблях» було розмитнено 86,8 тисячі одиниць. За них українці додатково «добровільно» сплатили 737,6 млн грн (8500 за кожне авто).

Фіскали також опублікували графік, на якому відобразили, скільки авто на єврономерах було перереєстровано кожного дня від 26 жовтня 2018 року. На шкалі не вказано, що 13 лютого українські номери отримало майже вісім тисяч автівок, що стало новим рекордом.

Нагадаємо, що фіскали вирішили консультувати власників «євроблях» по телефону. Зателефонувавши, автомобілісти можуть дізнатись про деталі розмитнення, як автівок ввезених із порушеннями після 1 січня 2015 року, так і машин ввезених після набуття чинності нових норм перереєстрації.