В Україні змінили правила для розмитнення «євроблях». Замість екологічного сертифіката при розмитненні будуть приймати техпаспорт. Крім того, вже з 22 лютого ставки для тих, хто вже давно їздить на «єврономерах», зростуть удвічі, пише Автотема з посиланням на Obozrevatel.

«Так, на даний момент українці вже сплатили за розмитнення близько 5 мільярдів гривень. Всі ці гроші направили до Пенсійного фонду України. Вони, зокрема, підуть на березневе осучаснення пенсій», — йдеться в повідомленні.

Розмитнити автомобіль можна буде і після 22 лютого. Але заплатити доведеться більше. Так, якщо ви щойно завезли авто на єврономерах, то пільговим акцизом (зі знижкою в 50%) можете скористатися, якщо оформите транспортний засіб не пізніше, ніж за 90 днів. А якщо автомобіль з вами вже багато років, то скористатися такою пільгою можна до 22 лютого.

Правда, парламентарії розглядають можливість цей період продовжити, але поки це лише пропозиція. Юрист Олександр Плахотник впевнений: всі, хто хотіли оформити авто, вже це зробили. Багато часу на це не потрібно. Більше того, якщо раніше не було можливості легалізувати авто через відсутність екологічного сертифіката, то зараз правила спростили – потрібно мати технічний паспорт.

Як відомо, раніше Фіскальна служба попередила власників авто на єврономерах, що з кінця травня поточного року штрафні санкції, які будуть до них застосовуватися, зростуть до 170 тисяч гривень, а в окремих випадках передбачається можливість конфіскації таких авто.