Їх можна буде отримати навіть на нерозмитнені авто, пише auto.bigmir.net

Міністерство внутрішніх справ України виготовило нові спеціальні номерні знаки для транспортних засобів бійців спецпідрозділів та волонтерів із зони проведення антитерористичної операції на Донбасі.

«Нові номерні знаки мають зелений фон, на якому білим кольором нанесені цифри і букви. Такі знаки не будуть виділятися на тлі маскувальною забарвлення транспортних засобів, які використовуються правоохоронцями та волонтерами в зоні проведення антитерористичної операції «, – повідомили в МВС України.

«У підсумку, поміркувавши, зробили зелені. Так і правильно і технічно не плутаються з транзитними номерами”, – розповів про нововведення глава МВС Арсен Аваков

 

За даними міліції, в один з реєстраційних центрів ДАІ Києва вже надійшла перша партія нових номерних знаків. Її вистачить, щоб поставити на тимчасовий облік 150 автомобілів. Видавати номерні знаки планують юридичним особам: батальйонам, волонтерським організаціям.

Відзначається, що в разі отримання підрозділами міліції або Національної гвардії допомоги від волонтерів у вигляді автомобіля його постановкою на облік буде займатися той підрозділ, який його отримав. Для отримання номерів потрібно звернутися в підрозділ ДАІ та надати для огляду автомобіль. Після перевірки йому буде присвоєно спеціальний номерний знак. Автомобілі з «кримінальним” минулим перевірки не пройдуть. Про те, що крім автомобіля, знадобляться і документи на нього, в МВС не говорять.

Нагадаємо, нещодавно МВС заборонило будь-які наклейки на державні номери, у тому числі ПТН ПНХ.

document.write(«»);