Представлений рейтинг найбільш «ненажерливих” автомобілів світу. Падіння світових цін на нафту, на жаль, не відбилося на вартості бензину.

Саме тому, купуючи автомобіль, майбутній власник орієнтується не тільки на марку і оснащення машини, але і на витрату палива. Але в деяких випадках останній показник не є визначним, так як міць і респектабельний вигляд транспортного засобу не дозволять замислюватися про такі дрібниці.

Разом з тим, представники екологічних спільнот взяли на себе сміливість і склали рейтинг не економічних машин. У п’ятірку його лідерів входять автомобілі таких брендів, як Ламборгіні, Бентлі, Майбах, Бугатті і Феррарі.

Безперечним лідером у цій п’ятірці є Ламборгіні Мурцелаго. Він «з’їдає» літр палива на 2,8 км при міському режимі, на шосе йому буде достатньо літра щоб проїхати 4,6 км. На думку експертів, покупка цього автомобіля – справжнє божевілля.

Друге місце належить Bugatti Veyron. Гіперкар витрачає 23,5 літра на 100 км. І це не дивує, у нього під капотом розташований найпотужніший двигун W16 з чотирма турбінами.

Бронзовим призером виявився «Бентлі Азур Бруклендс». Трохи поступається йому «Феррарі Скагліетті». У розрахунку річних витрат на паливо Феррарі програє майже 200 доларів («Бентлі» – $ 4568, «Феррарі» – $ 4377).

П’яте місце дістається «Майбах 57» при витраті один літр на 3,5 км у місті та на 5,7 км по шосе.

document.write(«»);