1431958326_69

КАМАЗ закінчує розробку бойової броньованої машини (ББМ) КАМАЗ-53949 сімейства «Тайфун» з колісною формулою 4х4. Машина належить до класу MRAP (Mine Resistant Ambush Protected), що забезпечує протимінний захист особового складу. Бронювання машини відповідає рівню III стандарту НАТО. Воно передбачає захист екіпажу від поразки боєприпасами калібру 14,5 мм, бронебійними кулями типу Б-32 і бронебійно-запальними кулями, а також при підриві заряду вагою 8 кг тротилу під днищем і 10 кг – під колесом.

Про це повідомили wartime.org.ua.

Броньований однооб’ємний корпус КАМАЗ-53949 дозволяє розміститися двом членам екіпажу і восьми десантникам. Повна вага машини становить 14 т. Бронеавтомобіль оснащений 350-сильним двигуном Cummins і 6-ступінчастою автоматичною трансмісією. Випробування завершаться до кінця 2015 року.

КАМАЗ-53949 оснащений автоматичним блокуванням міжколісного і міжосьового диференціалів, незалежною гідропневматичною підвіскою, автоматичною системою підкачки шин. Спеціалізована бортова інформаційно-керуюча система (БІКС) здійснює спостереження за станом всіх систем і наявністю неполадок, розраховує оптимальні параметри руху (кліренс, режим роботи підвіски і т.п.) і видає відповідні команди на управління системами і механізмами бронеавтомобіля.

З появою таких КАМАЗів у російської армії, вона зможе проводити операції навіть на території з вороже налаштованим населенням і високою концентрацією партизанського руху – йдеться в інформаційній листівці, що супроводжувала автомобіль.

Як уже повідомлялося, в сімействі «Тайфун» вже існують два автомобілі з колісною формулою 6х6 виробництва КАМАЗ і Урал. Вартість кожного з таких авто оцінюється в 750-1000 тис. євро. Вартість версії 4х4 поки не озвучена, але порядок буде таким же. Обсяг закупівель військової техніки нового зразка Росією просто зашкалює. Тільки за відкритими джерелами відомо, що військовий бюджет на 2015 рік становить 80 млрд. доларів.

document.write(«»);