Нардеп: автомобілі мають стати доступними для українцівПарламентарії відмовилися розглядати законопроект про зниження ставки акцизного збору на старі автомобілі, спрямований на забезпечення потреб небагатих українців. 

Про це повідомив народний депутат України, член Координаційної ради Громадського руху «Український вибір” Тарас Козак

Народний обранець розповів про те, що підготував законопроект «Про внесення змін до статті 215 Податкового кодексу України (щодо зміни ставок акцизного збору на транспортні засоби)”, однак депутат Пинзеник П.В. запропонував не включати вищевказаний законопроект тому, що він «має істотного впливу на показники держбюджету”.
«Народний депутат Луценко Ю.В. також виступив проти включення законопроекту №2823 до порядку денного у зв’язку з тим, що документ ”явно лобістський», — повідомив член Координаційної ради «Українського вибору».

«Категорично не згоден із вищевказаним рішенням і аргументами народних депутатів, тому що законопроект №2823 вельми актуальний і спрямований на забезпечення потреб небагатих верств населення, тобто — більшості громадян України — і лобіює їхні інтереси”, — заявив у відповідь на цей випад Т.Козак.

Він зазначив, що даний законопроект спрямований на забезпечення потреб небагатих верств населення, тобто більшості громадян України, оскільки пропонує знизити ставку акцизного збору на недорогі старі автомобілі.

Згідно з чинними нормами Податкового кодексу, підкреслив нардеп, акцизний податок на транспортні засоби диференціюється залежно від терміну їх використання, а ставки податку встановлені у євро, курс якого істотно виріс за останній рік.

«У таких умовах вартість недорогих старих автомобілів недоступна для більшості громадян”, — заявив Т.Козак.

На думку депутата, ухвалення даного законопроекту і внесення відповідних змін до Податкового кодексу України дозволить поліпшити життєвий рівень громадян України, пожвавить автомобільний ринок і принесе додаткові надходження до Державного бюджету.

document.write(«»);