На автосалоні в Женеві може відбутися прем’єра нового серійного компактного кросовера Alfa Romeo. Автомобіль побудують на базі моделі Jeep Renegade, пише Автотема з посиланням на Motor1.

У червні 2018 року Alfa Romeo представила дорожню карту розвитку марки, в якій крім відродження спорткарів GTV Coupe і 8C заплановано розширення лінійки кросоверів. Stelvio отримає двох побратимів — більш компактний і більший кросовери.

Перша новинка може з’явитися вже в березні 2019 року на автосалоні в Женеві. Там Alfa Romeo представить новий компактний кросовер на базі Jeep Renegade.

Автомобіль побудують не на платформі Giorgio від моделей Giulia і Stelvio (він оновиться в 2022 році і отримає подовжену версію в тому числі), а на базі моделі Jeep. Випуск нового кросовера налагодять в Італії, про що в листопаді 2018 року повідомляли в Automotive News Europe.

Очікується, що в лінійці з’являться передньо- і повнопривідні версії, а також гібридні модифікації, оскільки план розвитку Alfa Romeo на період 2018-2022 років передбачає вихід 6 гібридних моделей.