Гроші обіцяють використати на соціальні та пенсійні виплати. Кошти, які надійшли до державного бюджету від митного оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією, спрямовано до Пенсійного фонду, пише Автотема з посиланням на Главком.

Про це на брифінгу «Розмитнення авто на іноземних номерах: Підсумки. Що далі?» сказав заступник міністра фінансів України Сергій Верланов.

«Законом, який було прийнято («Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України» – ред.), було встановлено, що надходження від розмитнення автомобілів на єврономерах будуть спрямовуватись до Пенсійного фонду. І, відповідно, ці надходження спрямувались до Пенсійного фонду України і будуть використані на соціальні виплати та пенсійні виплати», – сказав Верланов.

Нагадаємо, що 22 лютого 2019 року спливає термін пільгового періоду застосування ставки акцизного податку (коефіцієнт 0,5) для митного оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією.