п

Кожен автолюбитель хоч раз стикався з ситуацією, коли після заправки авто починає вередувати: глухнути, сіпатися. Це прямі ознаки не доброякісного пального. Яке пальне під видом А-95 ми вже розглядали. А чим загрожує погане пальне для Вашого двигуна вирішили розібратися «Вести”.

Октанове число

Наукова назва цього параметра – детонаційна стійкість або здатність палива протистояти самозаймання при стисненні. У лабораторії його визначають за дослідним методом (при низьких оборотах двигуна). Показник на рівні 85 відповідає показнику 95 по моторному методу (випробування при високих оборотах).

Якщо октанове число низьке, в двигуні відбуваються мікровибухи. Це і підвищує витрату палива, і скорочує термін служби мотора. Але цей показник не вважається головним, так як за допомогою присадок нескладно довести октанове число до будь-якого рівня.

Сірка

Чим менше сірки в паливі, тим краще. Справа в тому, що вона при згорянні окислюється – оксиди сірки в комплекті з водяними парами утворюють сірчану і сірчисту кислоти, а це не найкраще середовище для металевих деталей двигуна. Старі залізні двигуни сірки не бояться, а от нові, з алюмінієвим блоком циліндрів, страждають. Крім того, в нових моторах гинуть системи випуску відпрацьованих газів і каталізатори (у старих авто таких деталей просто немає). Перша ознака того, що в бензині багато сірки, – свічки покриваються рудим нагаром.

Ароматика

Ароматичні вуглеводні підвищують октанове число, але зростає відкладення сажі, і вони можуть надавати агресивну дію на гумові та пластмасові деталі (фільтри, трубки, ущільнення і т. д.), так як є розчинниками.

Бензол

Чим більше його в паливі, тим більш токсичний і бензин, так і продукти його згоряння. Бензол, як і всі ароматичні вуглеводні, збільшує відкладення сажі в двигуні.

Випаровування

Від нього залежить характер роботи двигуна, тривалість прогріву. При заправці паливом, що не відповідає стандарту за цим параметром, водії кажуть, що «машина тупить». Плюс зростає витрата палива на 5-10%.

Спирт

Ним розбавляють бензин для того, щоб знизити ціну, – 3% метанолу або 5% етанолу ніяк не впливають на роботу мотора. Але якщо етанолу більше норми – до 10%, зростає витрата палива, а в спеку можливе утворення парових пробок. Набагато гірше, коли в бензині надто багато метанолу – це сильна отрута, і знаходитися поряд з такою машиною небезпечно для здоров’я.

document.write(«»);