Toyota_PriusPol_10

На українських дорогах грядуть великі зміни. Верховна Рада України підтримала в першому читанні автоматичну фіксацію порушень ПДР і реформу МВС, пише autodriving.net.

Камери автоматичної фіксації стали ще на крок ближче до українських доріг. За прийняття кабмінівського законопроекту про вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху (№2562) проголосувало 247 народних депутатів. Даний документ легалізує використання камер фіксації порушень на дорогах, а також скасує «вилку» у штрафах.

В Україні камери будуть виписувати штрафи не на водія, а на власника транспортного засобу. Однак процедура інформування порушника може змінитися. Замість постанови про порушення «лист щастя» міститиме «заочне постанову» з фото автомобіля-порушника і посиланням на сайт де можна ознайомитися з записом цього порушення. Якщо власник автомобіля визнає свою провину, необхідно просто оплатити штраф. Якщо ж за кермом був не він, справжнього водія потрібно вказати протягом 5 днів з одержання листа.

Крім цього, український парламент прийняв за основу три законопроекти, необхідних для реформи МВС: «Про національну поліцію», «Про повноваження національної поліції» та «Про муніципальний порядок». Вони передбачають передачу більшої частини повноважень ДАІ нової патрульній службі, а також встановлюють нову структуру МВС в цілому.

document.write(«»);