Попри те, що закони щодо розмитнення «євроблях» прийняли та навіть дали три місяці для можливості узаконити свій автомобіль зі 50% податковою знижкою, багато власників таких автомобілів і не думають їх розмитнювати. В додачу, вже з 24 травня їх чекатимуть величезні штрафи, які в декілька разів перевищують суму самого розмитнення. Саме в кінці травня завершується пільговий період для митного оформлення автомобілів на «єврономерах», пише Автотема з посиланням на Карпатський об’єктив.

У ДФС Закарпатської області розповіли скільки потрібно буде заплатити штрафу, при порушенні митного законодавства. Від дня вступу в дію змін до Митного кодексу, впродовж 180 днів, а саме до 24 травня, митне оформлення «євроблях», які прострочили терміни тимчасового ввезення або транзиту, здійснюється за умови сплати митних платежів та добровільної сплати власника автівки коштів у сумі, що дорівнює розміру 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Після зазначеного періоду при перевищенні строку транзиту або тимчасового ввезення транспортного засобу з іноземною реєстрацією більше ніж на 30 діб, власнику такого автомобіля загрожує штраф у розмірі 170 тис грн або конфіскація транспортного засобу за рішенням суду.

Також, за керування автомобілями, щодо яких порушено строки їх тимчасового ввезення або транзиту, для підприємницької діяльності, передачі у володіння, користування або розпорядження особами, які не ввозили такі транспортні засоби на митну територію України або не поміщували в митний режим транзиту, передбачено штраф в розмірі 8 500 грн. При повторному правопорушенні – 17 тис грн з позбавленням права керування транспортними засобами на один рік та з оплатним вилученням транспортного засобу.

Наразі відповідальність за порушення митних правил при ввезенні автомобілів на іноземній реєстрації поки що не змінюється. Проте з 24 травня 2019 року такі пільгові умови скасовуються і вступають у дію нові санкції щодо порушення вказаних митних правил.

Минулими вихідними власники автівок на іноземній реєстрації зібралися разом біля стадіону «Авангард» в Ужгороді задля обговорення подальшого плану дій. Згідно їхніх підрахунків в Україні залишилося близько 400 тисяч нерозмитнених автомобілів.

«Для нас усіх питанням №1 залишається «Що ж робити після 24 травня». Я переконаний, що нічого не зміниться. Ми будемо їздити так, як і їздили, адже закон нам це дозволяє. З митницею та судами маю справу понад 6 років, виграв три позовні заяви проти митниці по 470 статті Митного кодексу України за перевищення строків транзиту. Єдиний великий мінус тут те, що у нашій державі не працює прецедентне право і якщо у мене знову виникне та сама проблема, я буду змушений звертатися до суду ще раз – це замкнене коло.

Наразі ситуація виглядає так: за тлумаченням Конституційного суду, якщо іноземець передав у користування українцю транспортний засіб, на якому заїхав до України в режимі тисчасового ввезення, то це не є порушенням. Цього рішення поки ще ніхто не відміняв», – розповідає один із організаторів зустрічі, Юрій Качур.

Власники «євроблях» також підняли питання штрафів. Адже зміни до Митного кодексу розуміють під собою складання протоколів і на ту особу, яка завезла авто, і на ту, яка на ньому їздить – якщо це виявить поліцейський.

«Однак поліцейський не зможе ні забрати у вас авто, ні скласти протокол, бо не має права це робити. Єдине, що він може, це виявити правопорушення, повідомити про це Митницю в онлайн режимі і вже там складатиметься протокол, без вашої присутності. Ця схема ніколи не працюватиме в такому вигляді якому є зараз, адже суперечить Кримінальному, Адміністративному та Цивільному кодексам, і найголовніше, Конституції України. Ніхто не може заборонити користуватися авто, якщо ви його законно придбали, відмінити Стамбульську конвенцію. Тому іноземцям й надалі дозволяють завозити в Україну авто терміном на рік. Теперішня ситуація, ці «драконівські» ставки створені тільки для того, щоб залякати простих людей», – наголошує пан Юрій.

Власник авто на іноземній реєстрації, Юрій Купріянчук, вже більше року не виїжджав на своєму транспорному засобі за межі держави, адже вважає неправомірними збори та «примус» до розмитнення: «Не може такого бути, щоб у державі з найменшим розміром заробітної плати розмитнення було найвищим у Європі. Є нардепи, які збирають підписи для зверення до Конституційного суду з цього приводу. Україна не може бути правовою державою поки в ній приймаються антиконституційні закони. Я вважаю, що майбутні вибори можуть багато чого змінити».

Чоловік також зауважує, що дієвим методом відстояти свої права є конституційна скарга. Про таке поняття власники «євроблях» дізналися нещодавно, але вже незабаром випробовуватимуть на практиці.

«Якщо людина оскаржила протоколи та штрафи в суді першої інстанції, пройшла Апеляційний суд, то після цього може звернутися до Конституційного суду зі скаргою розтлумачити цей закон. Вже отримавши розтлумачення та у випадку, якщо норма буде оскаржена, її мають повністю скасувати», – пояснює Юрій Купріянчук.

Андрій з Берегівщини розповідає, що він готовий спалити власний автомобіль, але розмитнювати точно не буде: «Я купив авто за 1200 доларів, а розмитнення мені вийде у два рази дорожче, навіщо це робити? Держава нас просто обдирає. Чому не дозволити просто їздити на «круг», як це було раніше? Мене це влаштовувало. А зараз я змушений або розмитнити автомобіль, або продати його. А кому він потрібен у Європі, бо ж українцям сенсу його узаконювати нема. Я краще почекаю, а потім спалю його на полі і все – стільки він мені грошей приніс».

Власники «євроблях» дотримуються позиції, що розмитнення має становити не більше 10% вартості самого авто й надалі влаштовуватимуть автопробіги задля досягнення мети. Чи вийде у них досягти свого – побачимо, однак усі ми, і українці, і іноземці, маємо бути рівні у правах. Якщо одному це дозволено, чому ж іншому заборонено?