У 2020 році з’явиться серійний електричний кросовер Skoda, який має виглядати як новий концепт-кар Vision iV, що був представлений цього тижня на автосалоні в Женеві, пише Автотема з посиланням на motorsport.com.

Skoda Vision iV затьмарив інші новинки чеського автовиробника на автосалоні в Женеві. Купе-кросовер з електромотором став передвісником дизайну серійних електромобілів бренду.

Серійний варіант Vision iV стане першим електромобілем Skoda на платформі MEB. Але навряд чи до конвеєра дійдуть 22-дюймові колеса і підсвічування в решітці радіатора, але в цілому дизайн кросовера виглядає цілком готовим до втілення в дорожній машині.

При цьому найрадикальнішою зміною в дизайні Skoda став інтер’єр, де концепція «менше — значить більше», здається, дала збій. Передня панель зроблена в складному багатошаровому стилі, а кермо вперше отримало пару спиць, чого на чеських машинах не було.

Skoda Vision iV отримала пару електромоторів, установлених на передній і задній осях, що забезпечить повний привід. Ємності батареї вистачає для пробігу в 500 кілометрів без підзарядки.

До 2022 року в лінійці Skoda буде як мінімум десяток електрифікованих моделей, а перший повноцінний електромобіль з’явиться на ринку вже в 2020 році.