3902cf82daebaebce8a0859ee57e3bae_orig-700x467Водій отримав штрафну квитанцію за їзду зі швидкістю 100 км/год на шосе, де це дозволено

З незвичайною ситуацією зіткнулися деякі водії в Австралії: вони отримали штрафи … за їзду з дозволеною швидкістю! Про це повідомляє портал Abc.Net.

Інцидент стався на шосе неподалік від Брісбена. Один з австралійців керував автомобілем свого батька і їхав з дозволеною швидкістю 100 км/год. Незважаючи на це, через кілька днів чоловік отримав штрафну квитанцію, в якій було вказано … що він перевищив швидкість на величину, менше 13 км/год.

За таке порушення за місцевими законами водієві загрожує штраф у розмірі 151 австралійського долара. Проте чоловік не став оплачувати штраф, а замість цього виклав квитанцію в соцмережах. Дуже швидко запис набрала популярність, і про інцидент стало відомо місцевій поліції, яка поспішила анулювати квитанцію, пояснивши її «адміністративною помилкою».

Цікаво, що чоловік виявився не єдиним водієм, хто отримав штраф «за дозволену швидкість». В точно таку ж ситуацію потрапив ще один автомобіліст. Як пояснили в поліції, в обох випадках помилка була пов’язана з роботою оператора, який самостійно виносив рішення за даними з камер.

Додамо, що помилки в роботі дорожніх камер приводили до курйозних ситуацій в Росії. У 2011 році 70-річний житель підмосковних Хімок отримав штрафну квитанцію за те, що нібито їхав на ВАЗ-2101 зі швидкістю 211 км/год. Після того, як про курйоз стало відомо в ЗМІ, місцева ГИБДД анулювала квитанцію і відключила несправний комплекс фото- та відеофіксації.

document.write(«»);