LcITWUUXwk0

Літні процедури для авто:

Крок 1. Обробка кузова

З настанням тепла авто треба ретельно вимити, а після водної процедури – просушити. Після просушування обробіть усі відколи, тріщини і подряпини фарбувальним олівцем. Непоганий експрес-спосіб замазати дрібні відколи – звичайний лак для нігтів.

Раз в 2-3 роки авто можна оновити поліровкою кузова. Але не частіше – при цій процедурі стоншується шар фарби.

Крок 2. Обробка автопідлоги

Під килимками і біля них зазвичай дуже брудно і волого – цього не уникнути. Тому в процесі генерального прибирання авто килимки треба витягнути, ретельно під ними пропилососити, після чого обробити покриття на підлозі засобом для очищення килимів. Потім і килимки, і поверхню під ними потрібно гарненько висушити: залиште авто на свіжому повітрі на 3-4 години з трішки прочиненими вікнами. Заразом і салон гарненько провітриться.

Крок 3. Чищення сидінь

У більш-менш новому авто весною сидіння достатньо почистити пилососом. Після п’яти років експлуатації цього вже недостатньо: навіть якщо сидіння не виглядають брудними (наприклад, оббиті тканиною темного кольору), забруднення видасть неприємний запах. Щоб позбавитися від запаху, сидіння обробляють паром під тиском, потім покривають спеціальним засобом на декілька хвилин і знову обробляють паром, потім чистять миючим пилососом.

Крок 4. Прибирання салону

Щоб машина була як новенька, треба очистити губкою усі щілини і отвори. Особливу увагу приділіть склянкам для попільнички, дрібничкам, пластиковим елементам торпедо, кишеням в дверях (водії часто називають їх відділеннями для сміття). Для пластикових поверхонь використайте ганчірочку і миючі засоби. Для рульового колеса – засоби для догляду за шкірою. Текстильні поверхні треба просто пропилососити.

Крок 5. Миття під капотом

Звичайний підкапотний простір брудний від пилу, солі і масла. Деякі водії припускаються помилки, намагаючись вимити в цьому місці самостійно або на звичайному митті – після цього з’являються проблеми з електрикою. Правильніше рішення – протерти усі доступні місця ганчірочкою з миючим засобом. Повне миття мотора роблять тільки на спеціальній СТО, де від води спеціально прикривають генератор, блок реле і запобіжників.

document.write(«»);