п

Зловмисники викрадають автівки на Донбасі і везуть продавати до столиці. Але як транспорт із фронту потрапляє на мирні території, вирішили розібратися 24tv.ua.

У Києві переселенець з Донбасу знайшов викрадену ще на окупованій території, машину. Розповів, що його автомобіль викрали у Донецьку терористи. Коли переїхав до Києва, заяву у міліцію не подавав — вважав, що машина залишилась на окупованій території. А днями впізнав свій автомобіль у Києві. Звернувся до правоохоронців. Аж раптом вдруге натрапив на легковика вже на авторинку.

Там стверджують, що перший власник сам продав машину, а тепер намагається забрати. Кажуть, це вже звична схема.

У міліції Києва до такої версії ставляться скептично, а згадане авто, за словами правоохороцнів, вже кілька разів встигли переоформити.

Як машини з війни потрапляють на мирну територію? Версій є декілька. Перша — погано перевірили на блок-посту. Про це говорять і міліціонери, і волонтери, що регулярно їздять на фронт.

Версія друга — терористи захопили бази даних ДАІ і можуть без проблем зробити двійника. Тобто, підібрати номери і документи з машини такого ж кольору і марки. Але головне інше — власники викрадених бойовиками машин не заявляють у міліцію. Тим часом їхні коні з’являються на авторинках, чи в інтернеті-оголошеннях.

Крадені автівки, кажуть правоохоронці, не лише вивозять із зони АТО. Але й везуть туди. Перевагу крадії віддають позашляховикам, які можна використати на полі бою. Якщо машина потрапить на територію фейкових республік, шанси знайти її мізерні.

document.write(«»);