За три місяці пільгового розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією в Україні оформили 218 000 машин. З них 140 000 – так звані «євробляхи». І навпаки – з 23 лютого по 18 березня 2019 року, тобто після закінчення пільгового розмитнення, сервісні центри МВС оформили всього 220 автомобілів. Про це розповіла Тетяна Острикова, народний депутат від «Самопомочі», пише Автотема з посиланням на Autonews.

Так чого ж чекають всі ці водії?

Тобто виходить, що кожну добу реєстрували по 2 400 автомобілів. Зараз цей темп впав в рази. За даними Тетяни Острикової, з 23 лютого в нашій країні оформили тільки 220 машин з іноземною реєстрацією, тобто по 9,5 одиниць на добу. Нерозмитненими залишилися сотні тисяч «євроблях».

Тетяна Острикова констатує, що багато власників «євроблях» не готові до існуючих тарифів. Продовження пільгового періоду Верховна Рада навіть не стала розглядати, так як перед виборами потрібно було «роздати разові виплати пенсіонерам».

Народний депутат від «Самопомочі» прогнозує, що в кінці травня, коли «євробляхерів» почнуть штрафувати, вони знову почнуть протестувати, як це було в кінці 2018 року. І ось тоді уряду України доведеться переглянути акциз розмитнення машин з іноземною реєстрацією. Можливо, візьмуть формулу, в якій вік автомобіля не буде головним фактором збільшення акцизу. Але на прийняття такого рішення потрібно буде багато часу.