947241

Час неякісного китайського тонування пройшов. Розміри штрафів і постійне спілкування із співробітниками ДАІ примушують багатьох автолюбителів відмовлятися від затемнення вікон машини. Люди їздять в “акваріумах”, випробовують дискомфорт, стають жертвами злодіїв, миряться з вигоранням салону, пише avtonovostidnya.ru.

Подібні рішення викликають здивування, адже існують цілком легальні матеріали. Наприклад, тонування може бути зроблене з використанням технологічних плівок, що повністю відповідають вимогам діючого ГОСТу. Подібні покриття складаються з декількох шарів (6 -10, залежно від марки), кожен з яких виконує певну функцію (захист від ушкоджень, світлопроникність, пружність і так далі). Візуально такий “тонер” нічим не відрізняється від дешевого китайського, але на практиці проходить будь-які перевірки.

Окрім звичного нанесення плівки, існує альтернатива – електронне затемнення. Зараз відомі два способи змінити прозорість скла : “електрохромна технологія” і SPD (Suspended Particle Devices).

Перший варіант здійснюється за допомогою використання спеціальних ниток, на які подається напруга і змінюється міра світлопроникності. Головний мінус “електрохрому” в тому, що увесь процес відбувається повільно.

Що стосується SPD, то за своїми характеристиками цей продукт багато в чому є ідеальним. Він миттєво “тонує” скло і дозволяє варіювати відсоток затемнення. Єдиний недолік – висока ціна.

document.write(«»);