Рейтинг автомобілів, що відрізняються якістю.

Фахівці компанії «Укравтогідравліка» склали рейтинг надійності серед найбільш популярних авто на українському ринку.

Правильна робота і зносостійкість рульового управління є одним з найважливіших факторів при експлуатації автомобіля. З кожним роком надійність тих чи інших агрегатів для здешевлення кінцевої вартості автомобіля знижується. Великий запас міцності, яким відрізнялися машини колишніх років, сьогодні перестав бути актуальним у списку пріоритетів більшості автовиробників. Особливо це викликає стурбованість, коли ми говоримо про такий важливий елемент безпеки і контролю, як рульове управління.

На основі багаторічного досвіду роботи фахівці компанії «Укравтогідравліка» підготували рейтинг автомобілів, що відрізняються якістю і надійністю системи рульового управління:

Audi 80/100

BMW 7 Series (E32)

Daewoo Lanos

Mazda 6 (GG)

Mercedes-Benz (W124)

Mercedes-Benz G-Class

Mercedes-Benz S-Class (W140)

Opel Astra F

Toyota Camry 30/40

Toyota Corolla Е150

Говорити про якість рульових механізмів і їх довговічності досить складно з багатьох причин. На погіршення впливають такі фактори, як своєчасне ТО, якість витратних матеріалів ходової частини, кваліфікація фахівців, які проводять роботи по ТО, ремонту або заміні агрегатів ходової частини. Несправності одного елемента може негативно позначитися на роботі всієї ходової. Необхідно пам’ятати, що відкладений «на потім» ремонт може привести до поломки рульової рейки і необхідності дорогого ремонту. Також не варто забувати, що в останні роки ресурс вузлів і агрегатів в усьому світі став помітно знижуватися.

Важливим аспектом є місце розташування рульової рейки в автомобілі. Вона може встановлюватися перед колесами, за колесами на підрамнику або на моторному щиті. Рульова рейка може кріпитися до підрамника через сайлентблоки, або без них – що також впливає на довговічність рульової рейки.

Наприклад, у Daewoo Lanos, Espero і Nexia, Opel Astra F, Audo 100 і низці інших популярних моделей, рульова рейка розташована безпосередньо на моторному щиті. До плюсів такої конструкції можна віднести мінімальний вплив бруду і води на рульовий механізм навіть у разі порушення герметичності рульового пильовика. Мінусом є складність візуального контролю стану рейки і збільшення витрат на демонтаж для виявлення несправності і ремонту. Також, рульова рейка на моторному щиті не забезпечує тієї гостроти і інформативності, як її аналог, встановлений на підрамнику. Але при цьому, вона може справно служити більше 10 років або при пробігах більше 250-350 тисяч км.

На Toyota Land Cruiser, Mitsubishi L200 і Pajero, BMW E39 і E46 рульова рейка встановлена ​​перед передньою віссю і кріпиться до підрамника через сайлентблоки – це гасить удари і зберігає цілісність сектора черв’ячної пари. В цьому випадку рульове управління набагато інформативніше в порівнянні з рейкою на моторному щиті. Але великим мінусом є те, що в даному випадку пильовики рульових тяг ушкоджені під дією «дороги», що може призвести до порушення їх герметичності. При такій конструкції власники стикаються з необхідністю ремонту рейки при пробігу у 200-300 тисяч км.

На Mazda6, Opel Astra G, Renault Kangoo і Megane рульова рейка розташована на підрамнику за передньою віссю. Така конструкція забезпечує найкращу інформативність керма, а пильовики рульових тяг краще захищені. Але в цьому випадку рульова рейка дуже чутлива до якості доріг. З урахуванням українських реалій, це призводить до підвищеного пошкодження сектора черв’ячної пари. Відповідно, ремонт такої конструкції може наступити при пробігу у 150-200 тисяч км.