Mercedes-AMG GT S Feuerwehr - Die schnellste Feuerwehr der Welt

Найшвидший у світі пожежний автомобіль представлений на виставці спецтехніки Interschutz 2015, яка проходила на початку червня в Ганновері, пише autocentre.ua

Найшвидший у світі пожежний автомобіль на виставці Interschutz 2015 був на стенді Mercedes-Benz. Хто б міг подумати, що в його ролі виступить суперкар AMG GT в найпотужнішій версії S, продажі якої стартували тільки кілька тижнів тому. На відміну від звичайного GT, мотор якого розвиває “всього” 462 к.с., “еска” оснащується бітурбірованою “вісімкою” на 510 “конячок”. Максимальний крутний момент – 650 Нм. З мотором агрегатується 7-ступінчаста автоматична трансмісія AMG Speedshift DCT.

Від 0 до 100 км/год авто розгониться всього за 3,8 с – за умови, що на даху не буде світлодіодної “люстри”, характерної для пожежних машин. Максимальна ж швидкість машини перевалює за три сотні і становить 310 км/год. При цьому споряджена маса машини, включаючи водія (75 кг) не так вже і велика – 1645 кг із спеціального оснащення пожежна версія AMG GT S отримала окрім забарвлення і “люстри” на даху додатковий комплект вогнегасників, а також систему автоматичного виклику аварійних служб.

Mercedes-AMG GT S Feuerwehr - Die schnellste Feuerwehr der Welt

Mercedes-AMG GT S Feuerwehr – Die schnellste Feuerwehr der Welt

На виставці Interschutz 2015 був і ще один цікавий експонат Mercedes-Benz – універсал З 220 Blue Tec Estate для перевезення бригади лікарів невідкладної медичної допомоги. Базовий універсал дебютував у вересні минулого року. Від попередника машина відрізняється збільшеним багажником і пониженою вагою. Уперше серед універсалів цього класу модель в ролі опції оснащується пневматичною підвіскою коліс AIRMATIC, яка встановлюється в парі з системою повного приводу 4matic.

Представлена машина для медиків була оснащена 2,2-літровим бензиновим двигуном потужністю 170 к.с. при 3000 – 4000 об/хв, який розвиває максимальний крутний момент в 400 Нм в досить широкому діапазоні оборотів: 1400 – 2800 в хвилину.

C-Class

document.write(«»);