4bf3c657736f3

Якщо повернути ключ в замку запалення, мотор (напевно) оживе – але не лише. Лампи на панелі спалахнуть і через пару секунд згаснуть, а звучна з колонок музика – навпаки, на пару секунд урветься, щоб незабаром заграти знову. Навіщо потрібний цей міні-спектакль розказує avtoport.uа.

Навіщо у момент запуску “промигує” приладова панель – здогадатися неважко. Наші припущення підтверджує Олександр Зашихін, представник марки Mitsubishi: “Блок управління двигуном таким чином перевіряє сам себе, відбувається зворотний обмін інформацією. Заразом система діагностики автомобіля показує вам, що усі лампочки і прилади працюють – справні як самі лампи, так і системи, з ними пов’язані.”.
Не встиг рушити з місця – а вже горять усі контрольні лампи? Це не привід для паніки.

А що нам повинна показати музика, що замовкла на пару секунд? Тут причина інша. Річ у тому, що стартер – найбільш “ненажерливий” споживач електроенергії в автомобілі. І коли він починає працювати, напруга у бортовій мережі різко “просідає”. Щоб допомогти стартеру, у момент повороту ключа система ненадовго відключає інші важливі споживачі – приміром, фари або системи обігріву. Що стосується магнітоли, то вона відключається для захисту задіяної програми від зависання при падінні напруги.

Втім, можна помітити, що короткочасне відключення магнітоли відбувається не завжди. Річ у тому, що функція відключення при падінні напруги “зашивається” в пристрій виробником устаткування. Тому в найдешевших пристроях її може не бути взагалі – відповідно, на запуск мотора такі магнітоли реагувати не будуть. По-друге, виробник передбачає відключення при падінні напруги нижче певного рівня – а рівень цей залежить також і від рівня зарядки акумулятора.

Таким чином, музика при запуску мотора може не уриватися при свіжому акумуляторі, але може почати пропадати через декілька місяців. Іноді магнітола відключається при холодному пуску, а якщо після декількьох хвилин роботи на холостому ходу двигун заглушити і запустити знову, то на цей другий запуск аудіосистема ніяк не прореагує.

document.write(«»);