Assistenzsysteme (W212-W221) 2008Нинішня максимальна швидкість у населених пунктах – 60 км плюс 20 км/год безкарний ліміт – найвищий показник не тільки в Європі, але, мабуть, і в світі.

Сьогодні все частіше пропонується знизити верхню планку швидкості. У законопроект №2562, який покликаний узаконити автоматичну фіксацію порушень, і який був спрямований парламентаріями на доопрацювання, внесено ряд пропозицій до другого читання, передає Автоцентр.

Зокрема, зареєстровано пропозицію знизити безкарний поріг перевищення швидкості в населених пунктах з 20 км/год до 10 км/ч. Адже сьогодні в Україні максимальна дозволена швидкість в населених пунктах становить 60 км/год, але штраф за перевищення швидкості працівник ДАІ (в майбутньому – патрульний поліцейських або інша уповноважена особа за показанням відеокамери) може виписати тільки, якщо водій їхав зі швидкістю більше 80 км/ч. Адже в Кодексі про адмінправопорушення штраф передбачений лише у випадку, якщо водій перевищив допустиму швидкість більш ніж на 20 км/год.

У підсумку більшість водіїв їздять по містах і селах. У Законопроекті №2562 одним з депутатів внесено пропозицію знизити цей безкарний поріг з 20 до 10 км/год у населених пунктах. Поза населених пунктів поріг в 20 км/год пропонується залишити на колишньому рівні. Таким чином, швидкість потоку в містах зменшиться як мінімум до 70 км/год. Це дозволить істотно скоротити тяжкість наслідків ДТП.

Наприклад, при різкій зупинці з 60 км/год маса людини вагою 80 кг досягає 4,8 тонн, а при 80 км/год – цілих 8 тонн. Це колосальне навантаження на внутрішні органи, що призводить до летальних наслідків

Крім того, за інформацією відомого правозахисника Володимира Караваєва, «закордонні експерти, які представляють інтереси донорів нашого уряду, наполягають на тому, щоб у населених пунктах України обмежити швидкість до 50 км/год. З «допустимих 20», погоджуються на 10. Разом, ви можете рухатися по місту зі швидкістю 50+10 км/год. Наш уряд з цим погоджується, — пише у Фейсбуці Володимир. Таким чином, максимальна швидкість на вулицях населених пунктах може бути знижена фактично до 60 км/год.

document.write(«»);