nazad

Напевно, немає водія, якого жодного разу в дорозі не застав сильний дощ, злива або град. Експерти рекомендують в таку погоду взагалі не сідати за кермо, щоб уникнути можливих аварійних ситуацій і ДТП. Але що робити, якщо вам треба терміново дістатися до роботи або у будь-яке інше місце? Відповідь проста – їхати, але за умови виконання заходів безпеки під час пересування по дорозі, коли йде злива, пишеhronika.info.

Що робити водієві, якщо в дорозі його застала злива:

1. Не перевищуйте швидкість, тому що слизька дорога і погана видимість можуть спровокувати занесення автомобіля і ви вже будете не в силах щось змінити.
2. Намагайтеся їхати ближче до середини дорожньої смуги, тому що біля узбіччя завжди є глибокі ями.
3. Впродовж усієї поїздки зберігайте безпечну дистанцію з іншими автомобілями, це необхідно тому, що на мокрій дорозі вам буде складніший вчасно загальмувати.
4. Якщо перед вами їде великогабаритний автомобіль, тримайте з ним дистанцію і не обганяйте його, тому що під час сильного дощу ви можете не побачити машину, що йде по зустрічній смузі.
5.Абстрагуйтесь від усіх відволікаючих чинників і концентруйте свою увагу на дорозі і автомобілях, що знаходяться попереду і позаду вашої машини.
6. Включіть далеке світло і протитуманні фари, щоб інші учасники дорожнього руху виразно бачили вас.
7. Завжди перед тим, як виїхати, перевірте стан і працездатність склоочисників, у разі їх несправності під час сильного дощу ви будете вимушені зупинитися і перечекати, поки пройде злива.
8. Якщо ви бачите, що на дорозі скупчується багато води, то краще вам відправитися на тимчасову стоянку або парковку. Вода здатна знести автомобіль з дороги.
9. Намагайтеся об’їжджати калюжі або хоча б проїжджати їх повільніше, оскільки вони можуть бути глибокими і ви ризикуєте залишитися без коліс.
10. Під час дощу зазвичай швидко пітніє скло, що істотно заважає водієві. Тому закрийте вікна, включіть пічку і кондиціонер одночасно, направивши потоки повітря на стекла. Завжди під рукою тримайте ганчірку, якою можна протерти запітніле лобове скло.

Під час зливи на дорозі будьте пильні і гранично обережні. Вимкніть музику і сконцентруйтеся на русі. Дощ завжди заспокоює і через нього може захотітися спати, якщо відчуваєте, що хочете спати і очі закриваються самі по собі, то краще зробіть зупинку і відпочиньте.

document.write(«»);