Sample-driver-licence_ny

Приїхавши в Америку всерйоз і надовго, насамперед варто задуматися про отримання водійських прав – з міжнародними можна їздити лише якийсь час, поки дійсна ваша віза, пише ranok.ictv.ua.

У випадку з туристичною візою, яку з травня 2014 українцям відкривають на 10 років, ви можете знаходитися в США максимум 6 місяців з року. Протягом усього цього часу тут дійсні ваші міжнародні права, якщо тільки у них не закінчився термін дії. Якщо ви маєте тут постійний статус (грін карту) або студентську/робочу візу на кілька років, доведеться отримати американське водійське посвідчення або драйвер лайсенс (driver license).

В Америці не обов’язково ходити в автошколу, щоб легально отримати права – більшість готуються до іспитів в індивідуальному порядку. Спочатку потрібно скласти теоретичний іспит, правильно відповівши на певну кількість питань. Якщо ви складаєте іспит в штаті Нью-Йорк, їх має бути 14 з 20. Брошуру з теоретичним курсом можна безкоштовно взяти в найближчому офісі DMV (Автотранспортна інспекція, – ред.) Або завантажити з сайту. Коли відчуєте себе готовим до здачі, можна записуватися на іспит (найближчу вільну дату можна дізнатися онлайн).

При бажанні можна попросити питання російською мовою, але якщо ви вчили англійською, на ньому краще і здавати – в російській варіанті можуть бути деякі неточності. Перевіряють тест відразу ж, у вашій присутності, і в разі успішної здачі, вам потрібно буде пройти перевірку зору і відправитися до віконця, де вас сфотографують. Вітаємо, ви пройшли перший етап! Через 7-10 днів поштою до вас прийдуть тимчасові права – learner permit. Це документ, який дає право водити автомобіль у присутності досвідченого водія старше 21 років. А в комбінації з вашими правами міжнародного зразка learner permit – це тимчасовий зелене світло на самостійне управління авто.

Після того, як ця корочка у вас в кишені, потрібно пройти обов’язковий п’ятигодинний теоретичний курс (5 – hour pre-licensing course) у будь-якій авторизованій автошколі – у випадку, якщо ви здаєте на права в штаті Нью-Йорк. І з learner permit і сертифікатом про закінчення курсу можна записуватися на здачу водіння. Середній час очікування тесту 3-5 тижнів, а влітку і всі 8 – це жаркий період для школярів, які активно отримують права.

Складати іспит потрібно на своїй або орендованій машині, на якій до місця здачі тесту вас повинен привезти водій старше 21 років (у зоні здачі тесту комбінація міжнародні права + learner permit не працює). Потім до вас у машину сідає інструктор і поїхали! Головні елементи: паралельна парковка і проїзд перехресть. Якщо ви допустили мінімальну кількість помилок або не допустили їх взагалі, з цього моменту ви повноправний учасник дорожнього руху. Через 7-14 днів driver license вже буде у вашій поштовій скриньці.

document.write(«»);