28_b

Автоматична коробка передач вимагає певних хитрощів експлуатації. За результатами статистики, всі водії пам’ятають свій перший автомобіль. Критеріїв для його вибору, зрозуміло, безліч: модель, колір авто, об’єм двигуна, марка та інше. Тут є, над чим подумати! Але, автоматичну трансмісію, без сумніву вибирають в основному початківці водії, які нещодавно сіли за кермо автомобіля, пише avtohata.net.

Кількість автолюбителів, які не мають уявлення, як можна управляти автомобілем з АКПП, зменшується з року в рік. Що тут скажеш!

Звичайно, оснащений АКПП автомобіль, найбільш простий в управлінні. Механічний режим перемикання передач, не йде ні в яке порівняння! Поряд з цим, автомобіль, оснащений АКПП, вимагає до себе дуже дбайливого догляду.

За труднощі ремонт АКПП порівняємо з ремонтом двигуна. Причому варто відзначити, що ремонт автоматичної коробки передач дуже дорогий. Якщо ж нехтувати простими правилами догляду та експлуатації, то і ресурс АКПП значно може скоротитися. Змастити, а потім поїхати …

Головною рушійною силою АКПП є масло. До впливу масла коробки дуже критичні. Високосортні мінеральні масла містять кілька присадок. І вибирати, насамперед, потрібно саме їх. Абревіатура ЖАК або ATF – рідина для автоматичних коробок передач, обов’язково має бути присутня на упаковці. Використання інших рідин попросту виведе коробку з ладу. Так попереджають фахівці, а до їх думки варто прислухатися.

Наповнення маслом теж має важливе значення. Покажчик рівня рідини – щуп, оснащений мітками заповнювання, допоможе перевірити рівень масла. Він вбудований в багатьох АКПП. Симптоми недостатньої кількості масла АКПП теж може подавати. Пробуксовка – один з поширених ознак малої кількості масла. Тут знову допоможе щуп. За допомогою його можна зрозуміти зливати чи ні надлишки масла.

document.write(«»);