Від поточного стану автомобільної гуми буде залежати керованість машини, ступінь її стійкості на дорозі, безпека водія і пасажирів, а також споживання палива, пише Автотема з посиланням на UaMotors.

Велика частина водіїв не приділяє належної уваги стану автомобільної гуми, не думаючи про те, що ознайомлення з елементарними правилами її використання дозволить продовжити термін її роботи і дасть можливість скорочення витрат на утримання автомобіля.

Головні помилки, які допускають водії легкових автомобілів стосовно експлуатації гуми, такі:

1. Відсутність стеження за тиском у шинах.
Постійний контроль за рівнем тиску в шинах – звичка досить корисна. Для спрощення цієї процедури варто обзавестися автомобільним насосом, в який вбудований манометр. Це дасть можливість економії часу, так як виміряти тиск і підкачати колеса можна буде одним приладом.

2. Різке гальмування.
Такі дії водія, що здійснюються занадто часто, не йдуть на користь встановленої гумі. Зловживання використанням екстреного гальмування, з блокуванням коліс і ковзанням по покриттю дороги. Є три простих правила, щоб уникнути цього:

— Слід знизити швидкість, під’їжджаючи до пішохідного переходу, навіть якщо на даний момент пішоходи на ньому відсутні.
— Варто навчитися тримати постійну швидкість при русі в потоці машин, що дасть можливість рідше застосовувати гальмування.
— Дотримання дистанції від попереду машини, що їде.

3. Пізня заміна гуми на сезонну.