gai-poprosila-peshekhodov-ne-ispolzovat-gadzhety

У Державтоінспекції стверджують – пішоходи, що використовують під час руху по вулицях, різні гаджети – знаходяться в зоні підвищеного ризику потрапляння в ДТП, – пише www.autocentre.ua

Пішоходи, які користуються під час руху телефоном та іншими гаджетами, зокрема, слухають музику в навушниках або пишуть смс – в зоні підвищеного ризику, оскільки не усвідомлюють існуючу небезпеку. Такі пішоходи відволікаються від дорожньої обстановки, стають менш уважним і сконцентрованим і, як наслідок, нерідко потрапляють під колеса транспортних засобів, адже всі сигнали, які виходять від авто виходять фактично заблокованими. Про це стверджують у ДАІ Дніпропетровської області. Тому правоохоронці закликають піших учасників руху не використовувати під час руху різні гаджети, які відволікають їх від реальної дорожньої обстановки.

За даними правоохоронців, з початку 2015 на Дніпропетровщині під колесами транспортних засобів загинули 44 пішохода і отримали травми 314. Майже половина наїздів сталася з вини самих пішоходів, які порушують ПДР: переходять через дорогу на заборонний сигнал світлофора, поза зоною пішохідних переходів, раптово виходять на проїжджу частину, рухаються по проїзній частині, не дотримуючись елементарних правил безпеки.

«Шановні пішоходи! Будьте пильні і обережні, дотримуйтесь елементарних правил безпеки під час руху. Подумайте, а чи варто безвідповідально ставитися до власної безпеки, адже іноді одна мить може стати фатальним і не одне навіть найважливіша справа або розвага, не варто людського життя!», – Закликають в ДАІ.

document.write(«»);