шины-700x525

Навіть їзда на сильно спущеній шині – прямий шлях до аварії. Проте громадянина, що мчався по одній з адигейських доріг на Toyota Highlander, у якого від правого переднього колеса залишився один диск, ця обставина не збентежила. Він примудрився досить тривалий час вести важкий позашляховик на високих швидкостях, не попавши в ДТП, – пише autodriving.net.

Пікантність ситуації надав той факт, що водій, все-таки зупинений завдяки пильним сусідам з потоку співробітниками поліції, – дуже, ясна річ, п’яний, пред’явив документи на ім’я Аутлєва Магомеда Гидович, голови Майкопського районного суду Республіки Адигея.

Трагедії не сталося лише дивом, хоча машину водило з одного боку в інший, вона періодично вискакувала на зустрічну смугу. І усе це на швидкостях далеко за 120 км/год. Що ж, міцний мужик цей Аутлєв Магомед (якщо, звичайно, демонстровані водієм “кірочки” дійсно належать йому), раз впорався з, по суті, некерованою машиною. І головне – абсолютно недосяжний, враховуючи загальноросійські реалії, помножені на південні звичаї, для правосуддя.

Так що ми не про це, тим паче, що навряд чи хто в тверезій думці і добрій пам’яті спробує повторити цей подвиг. Проте привід замислитися про те, до чого веде зневажливе відношення до стану покришок, адигейський законник нам дав.

За деякими даними, мало не кожна двадцята аварія відбувається через поганий стан шин автомобіля. Наш герой, швидше за все, проколов покришку і, знаходячись в неадекватному стані, не помітив цього. І дуже швидко переконався в тому, що будь-яке ушкодження шини знижує тиск в ній, збільшуючи тим самим тертя об дорогу і підвищення температури. Як підсумок – повна “шинна поразка”. Правда, шина руйнується повністю при відносно довгій їзді, так що, схоже, пан Аутлєв проїхав не менше 50-100 км на деформованій покришці.

І йому просто дико повезло, що обійшлося без жертв, адже падіння тиску в шині навіть на 0,3-0,5 атмосфер різко знижує керованість і збільшує гальмівний шлях. А проходження будь-якого повороту – це вже російська рулетка з неминучими заносами аж до повної втрати керованості.

У випадку з “адигейським льотчиком”, спочатку, швидше за все, мало місце або, як вже говорилося, невелике ушкодження шини, або незначне падіння тиску. Проте саме підспущена шина легко пробивається при попаданні до ями.І якщо в описаній вище ситуації машині явно знадобиться серйозний ремонт підвіски, рульового управління, перенастроювання електронних асистентів, це абсолютно не означає, що адекватнішим громадянам, що їздять “усього лише” на спущених колесах, такі самі ремонтні операції не загрожують.
Вони все одно знадобляться, хоча і в дрібнішому масштабі.

document.write(«»);