748deabb072dd9641db8e6a9e0523c94

Стежте за тиском в шинах, не їдьте на нейтралі, закривайте вікна, ховайтеся за хурами, тримайте швидкість 70-80 км/год, і витрата бензину зменшиться.

Недешевий бензин давно перетворив поїздки на авто в різновид розкоші, проте водії не поспішають пересідати на метро і маршрутки, замість цього намагаючись економити на паливі. auto.vesti-ukr.com радять, як можна заощадити.

Найбільш популярне рішення – перехід авто на газ – є не найкращим. По-перше, треба відразу інвестувати не менше 7 тисяч гривень, по-друге, возитися з перереєстрацією авто і пошуком газових заправок. По-третє, газ теж коштує недешево (близько 8 грн/л), а витрата його вища – газ виправдає себе, у кращому разі, через півтора роки.
Менше їздити? Не обов’язково. Можна понизити апетит “залізного коня” на 15-30%, продовжуючи їздити стільки ж. Достатньо змінити стиль водіння (їздити спокійно, що не лише заощадить паливо, але і зменшить навантаження на ходову частину і збільшить термін служби гальм) і серйозніше стежити за станом свого авто (на машині з “убитою” підвіскою і поганою гумою заощадити не вийде).

Директор курсів підвищення водійської майстерності Євгеній Середницький і техексперт Леонід Шубін допомогли скласти 10 рад для економії палива:

90ac3bae3858685f36871740856ad53f

Щоб добитися зниження загальної витрати на шляху з точки А до точки Б, треба намагатися економити на кожному етапі шляхи, використовуючи, залежно від обставин, той чи інший прийом економічного водіння.

document.write(«»);