Як повідомляє AUTO-Consulting, у червні активізувався імпорт уживаних легкових автомобілів. Так, за останній місяць збут б/в автомобілів виріс на 16% і вже за окремими брендам складає конкуренцію ринку нових авто.
Фото - Renault, Volkswagen і Smart - лідери б/в імпорту
З місяця в місяць наростають поставки б/в автомобілів окремих марок, на які перегонники зробили явну ставку. За даними AUTO-Consulting, чітко простежується три явні лідери, з якими почали працювати перегонники.

Лідером стали автомобілі Renault, чиї поставки вже становлять 35% від усіх продажів б/в авто. З Європи до нас везуть Megane, Duster, Fluence, Scenic в непоганому стані і в порівняно «молодому» віці. Завдяки тому, що авто з Європи з дизельними двигунами, вони швидко розходяться на українському авторинку.

На другому місці поставки в Україну б/в Volkswagen, які займають 18% всього ввезення. «Свіжі» Golf, Passat, Touran з дизельними моторами — це традиційний хіт.

Показово, що на третє місце по постачаннях б/в авто вийшли Smart. «Малюки» вже зайняли 11% б/в ринку, не дивлячись на те, що представлені в основному двомісною моделлю ForTWO.

Інші модифікації Smart — швидше екзотика, а ось недорогі і маловитратні ForTwo розходяться як «гарячі пиріжки». Вже навіть виникли автосалони вздовж доріг, де Smart продають поряд з мототехнікою. Завдяки тому, що в Європі йде хвиля заміни Smart на інше покоління, їх можна купити за символічні гроші. Так, у Німеччині за Smart на ходу просять 350-500 Euro. В Україні за аналогічну машину можна взяти в 10 разів більше. А якщо добре поїздити по дрібним містечкам Європи, то бізнес на Smart набуває привабливі перспективи.

Як повідомив AUTO-Consulting один з перегонників. Smart дійсно зараз найбільш вигідна позиція. Коштують у закупівлі недорого, на автовоз їх поміщається багато, розмитнення — «копійки», а в Україні вони поки добре цінуються.

До того ж зараз економія палива в тренді, і багато наглядають собі недорогу машинку на кожен день, а тут виходить, що дешевше Smart, навіть з величезною націнкою, і немає нічого. Зараз поставками б/в Smart займаються відразу кілька великих операторів б/в ринку, автовози ходять через кілька днів, і попит на такі машини є. Секрет їх популярності — низький рівень витрата палив і ціна на ринку в 80-100 тис. гривень, — повідомив кореспонденту AUTO-Consulting перегонщик.

Опрацьовують імпортери б/в авто і інші напрямки, але поки що найбільш вигідні — це три марки: Renault, Volkswagen і Smart.

document.write(«»);