im578x383-karatel

У місті Набережні Челни, що у Татарстані, на дорогах помічені новітні російські бронеавтомобілі “Каратель” і “Вікінг”

Про це повідомляє Еспресо.TV.

На записах відеореєстраторів, які опубліковані в інтернеті, видно, що пофарбовані в чорний колір машини футуристичного вигляду пересувалися по дорогах міста в загальному потоці.

Як зазначає портал, обидві машини розробляються для російських силових структур і вважаються секретними. Офіційної інформації про них немає, достеменні характеристики також невідомі.

 

 

Видання уточнює, що “Каратель” створений на базі шасі вантажівки “КамАЗ-4911″ Extreme – постійного учасника ралі “Дакар”. За різними даними, бронемашина оснащується 185-сильним 4-циліндровим дизелем Cummins або 8-циліндровим дизельним мотором ярославського заводу ЯМЗ-7Е846.

Особливістю компоновки салону бронемашини називається розташування десанту “спиною до спини”, що забезпечує круговий огляд. Броня автомобіля здатна витримати патрони 7,62 мм. Також машина має протимінний захист та забезпечується підвіскою особливої конструкції.

Крім того, в “Карателі” використовується система з шести відеокамер для огляду в 360 градусів в складних метеоумовах або вночі.

document.write(«»);